Категорії Інформація
Каси Додати подію
ІМ'Я Французька комедія
30 червня 2021

ІМ'Я Французька комедія

Продаж квитків зупинено
Але ви можете ознайомитись з іншими подіями категорії «ТЕАТР»

Івано-Франківська обласна філармонія
м. Івано-Франківськ, вул. Леся Курбаса, 3

Про подію

Сімейна пара Елізабет та П'єр організовує звану вечерю, запрошені їх друзіта родичі. Ідеальна атмосфера вечора за келихом вина. Друг дитинства Клод та брат Елізабет Венсан, який скоро стане батьком – миле спілкування, жарти та дотепи в очікуванні майбутньої матері Анни. Мова заходить про дітей і Венсанактивно цікавиться тонкощами майбутнього батьківства і виховання. Як назвати малюка? Всі прагнуть вгадати його майбутнє ім’я, пропонують свої варіанти. Й тут починається найцікавіше – Венсан оголошує, що зібрався назвати дитину… Ім´я викликає спершу шок, потім гнів і несприйняття. Можливо це лише невинний жарт,але ідеальна атмосфера зникає і «скриньку» з усіма неприємними секретами з особистогожиттявідкрито.

«Ім'я» – франко-бельгійська кінокомедія 2012 року, знята режисерамиАлександром Пательєром та Матьє Делапортом за їх власною однойменною п'єсою. У 2013 році фільм отримав премію «Сезар» (38-ма церемонія) – був номінований у 5 категоріях, нагороди отримав «найкращий актор другого плану»та «найкраща акторка другого плану». У 2018 році німецький режисер ЗенкеВортманн відзняв свою версію п´єси – фільм «Vorname».

Тепер п´єса «Ім´я» у Національному театрі ім. Марії Заньковецької. Проєкт здійснено за підтримки «Альянс Франсез».

РЕЖИСЕР ПРО Постановку

В житті бувають такі моменти, коли всі таємниці стають явними. П’єса і є таким моментом прозріння, незручної правди та пошуком відповідей – чому дружимо, за що любимо – чому саме ми і саме тут – разом.

Ми тримаємо в собі певні недомовки, образи, «дулі у кишенях» в той час, коли один одному посміхаємося. Звучить ніби це психологічна драма, аленасправді п’єса – іронічна комедія. Вона смішна і дотепна з вишуканим французьким гумором. Я хотів би, щоб люди поринули у невимушену атмосферу розмов з друзями – на кухні, чи в барі, чи у ресторані після клопотів робочого тижня. Відтак, є можливість підглянутиі «пережити» усі перипетії,які відбудуться з героями того незвичного вечора. Вонине пересваряться й залишаться друзями, але з’ясують для себе, й для глядача – що є важливим для кожного з нас у цьому світі.Народження дитини як початок нового життя – ще більше їх об’єднає і вониперегорнувши сторінку, відпустять дитячі образи і перейдуть на новий рівень дружби.

Попереднє замовлення
Заявка на промо-код