Категории Информация
Кассы Добавить событие
Спящая красавица («Карпатський простір»)
05 мая 2019

Спящая красавица («Карпатський простір»)

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Ивано-Франковский национальный академический драматический театр им. Ивана Франко
г. Ивано-Франковск, ул. Независимости, 42

О событии

П. Чайковський. СПЛЯЧА КРАСУНЯ. Балет на 2 дії

  • Лібрето, хореографія, постановка — Раду Поклітару
  • Художник-сценограф — Маріанн Холленштайн (Швейцарія)
  • Художник костюмів — Дмитро Курята (Україна)
  • Виставу створено за підтримки Посольства Швейцарії в Україні.

На постановку балету, написання нової хореографічної «партитури» балетмейстера-постановника Раду Поклітару надихнули не лише велична музика Петра Чайковського, а й неймовірна історія першоджерела казки неаполітанця Джамбаттіста Базіле.

В основі постановки органічне поєднання світів — реальності, казки та чарівної фантасмагорії, де ключовим елементом є історія про справжнє кохання, покликане нагадати не лише про часові й просторові алюзії людського буття, а й про вічність моральних засад. У новій історії молодий король знайде свою кохану не через 100 років, а через 800, а королівський палац ряснітиме дивовижними невідомими казковими героями.

«Неможливо встояти перед сліпучою пишнотою цієї фантастичної музики — геній композитора дарує натхнення хореографам і захоплення глядачам ось вже 128 років. Не втримався і я… Моя „Спляча красуня“ натхнена літературним першоджерелом давньої казки. Мало хто знає, що ще задовго до Шарля Перро та братів Грімм, неаполітанський казкар Джамбаттіста Базіле у своїй книзі „Казка казок“ першим розповів історію про принцесу, що заснула навіки. І нехай двір ясновельможного монарха у нашій „Сплячій красуні“ — це не улесливі царедворці, а неймовірні фантастичні створіння, а молодий король знаходить свою сплячу принцесу не через 100, а через 800 років, — неважливо. Головне те, що дана вистава, як і її класичне першоджерело, виспівує гімн справжньому, всеперемагаючому коханню!» — Раду Поклітару.

Злі чари розвіяно та чи торжествують мир і добро?!

За період існування театру «Київ Модерн-балет» було створено 16 одноактних та 5 повнометражних балетів. Театр отримав 5 премій «Київська пектораль» за кращі вистави року.

Колектив успішно гастролював у Франції, Іспанії, Нідерландах, Бельгії, Португалії, Румунії, Китаї, Таїланді, Білорусії, Молдові, Південній Кореї, Естонії та в багатьох містах України.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код