Категории Информация
Кассы Добавить событие
ИМЯ Французская комедия
30 июня 2021

ИМЯ Французская комедия

Продажа билетов остановлена
Но вы можете посмотреть другие события категории «ТЕАТР»

Ивано-Франковская областная филармония
г. Ивано-Франковск, ул. Леся Курбаса, 3

О событии

Сімейна пара Елізабет та П'єр організовує звану вечерю, запрошені їх друзіта родичі. Ідеальна атмосфера вечора за келихом вина. Друг дитинства Клод та брат Елізабет Венсан, який скоро стане батьком – миле спілкування, жарти та дотепи в очікуванні майбутньої матері Анни. Мова заходить про дітей і Венсанактивно цікавиться тонкощами майбутнього батьківства і виховання. Як назвати малюка? Всі прагнуть вгадати його майбутнє ім’я, пропонують свої варіанти. Й тут починається найцікавіше – Венсан оголошує, що зібрався назвати дитину… Ім´я викликає спершу шок, потім гнів і несприйняття. Можливо це лише невинний жарт,але ідеальна атмосфера зникає і «скриньку» з усіма неприємними секретами з особистогожиттявідкрито.

«Ім'я» – франко-бельгійська кінокомедія 2012 року, знята режисерамиАлександром Пательєром та Матьє Делапортом за їх власною однойменною п'єсою. У 2013 році фільм отримав премію «Сезар» (38-ма церемонія) – був номінований у 5 категоріях, нагороди отримав «найкращий актор другого плану»та «найкраща акторка другого плану». У 2018 році німецький режисер ЗенкеВортманн відзняв свою версію п´єси – фільм «Vorname».

Тепер п´єса «Ім´я» у Національному театрі ім. Марії Заньковецької. Проєкт здійснено за підтримки «Альянс Франсез».

РЕЖИСЕР ПРО Постановку

В житті бувають такі моменти, коли всі таємниці стають явними. П’єса і є таким моментом прозріння, незручної правди та пошуком відповідей – чому дружимо, за що любимо – чому саме ми і саме тут – разом.

Ми тримаємо в собі певні недомовки, образи, «дулі у кишенях» в той час, коли один одному посміхаємося. Звучить ніби це психологічна драма, аленасправді п’єса – іронічна комедія. Вона смішна і дотепна з вишуканим французьким гумором. Я хотів би, щоб люди поринули у невимушену атмосферу розмов з друзями – на кухні, чи в барі, чи у ресторані після клопотів робочого тижня. Відтак, є можливість підглянутиі «пережити» усі перипетії,які відбудуться з героями того незвичного вечора. Вонине пересваряться й залишаться друзями, але з’ясують для себе, й для глядача – що є важливим для кожного з нас у цьому світі.Народження дитини як початок нового життя – ще більше їх об’єднає і вониперегорнувши сторінку, відпустять дитячі образи і перейдуть на новий рівень дружби.

Предварительный заказ
Заявка на промо-код